pakketbrief 5 maart 2021

Dag iedereen

Broccoleti (bimi) van eigen kweek in het pakket deze week, een primeur op ons veld. Het was wel nogal intensief om te oogsten, maar het resultaat mag er wezen.

De groente heeft een heel zachte smaak die wat aan groene asperge doet denken. Het is heel makkelijk klaar te maken. De blaadjes hoef je absoluut niet te verwijderen. De stelen zijn super lekker (dus zeker niet alleen de hoofdjes opeten!!) Alleen als het steeltje te dik is, moet je die wat bijschillen. Als je niet zeker bent of het te dik is: gewoon eens rauw in bijten en je zal gauw genoeg proeven of het taai is of niet. Bij het klaarmaken moet je er op letten dat je het niet te lang kookt, stoomt, roerbakt. Het heeft maar heel even nodig! Gisteren stond het bij ons op de menu: een half tasje water in een pot met de broccoleti er bij, deksel er op, en na een 4 tal minuutjes was het klaar! We hebben het gewoon zo puur opgegeten, met een klein beetje zout, samen met een eitje, wat noedels en tomatensoep met balletjes. Dit laatste ter info 🙂. Blijkbaar ook een website van de Nederlanders helemaal gewijd aan deze groente met receptjes er bij!

https://www.bimibroccoli.nl/

Groetjes

 

Â