Zelfpluktuin groenten en fruit

Zelfpluktuin op 't Ambrozijn

Vanaf de lente van 2024 starten we op 't Ambrozijn met een zelfpluktuin.

Wij kweken alles, jullie oogsten voor een vaste bijdrage per jaar. Eens ingeschreven voor het ganse jaar (start april 2024) ben je 7/7 welkom om je groenten voor eigen vers gebruik te oogsten op het veld.

Je krijgt elke week een overzicht wat er op dat moment allemaal te oogsten valt via het infobord, e-mails en de oogstapp. Door middel van vlaggetjes zie je waar welke groente te vinden is. 

Als deelnemer houd je rekening met het seizoensaanbod. Voorzie ongeveer 9 maanden (midden lente, zomer, herfst) een gevarieerd plukaanbod en 3 maanden (winter en prille begin lente) een minder gevarieerd maar basisaanbod. Je oogst wat je wil, naar eigen smaak en naar believen voor vers gebruik voor het eigen gezin. Soms is er een oogstlimiet uit solidariteit wanneer bepaalde groenten minder beschikbaar zijn. AARDBEIEN (met limiet) EN ASPERGES zijn inclusief het jaarbedrag. Blauwe bessen niet.        

                            
Je hoeft er niets speciaals voor te kunnen of te hebben. Wij maken je wegwijs wat en hoe je mag oogsten. Je hebt enkel een eigen mes nodig en bak, mand, zak, etc om alles te transporteren.

Er zijn ook oogstdemonstraties, en af en toe ook samenwerkactiviteiten voor wie wil (bv. pompoenen of aardappelen oogsten).

Wie zich inschrijft krijgt bij de start een oogstrondleiding. 

wortel
postelein

 

We vragen een bijdrage van €8,08 per week per volwassene ( =€420 euro per jaar).  Kinderen tot 18 jaar zijn 20 euro x de leeftijd van het kind. Er zijn ook mogelijkheden voor aanpassing voor kotstudenten en co-ouderschap. Het ganse gezin schrijft zich in.

Twijfel je nog of wil je meer informatie? Er zijn 2 infomomenten gepland op zaterdag 2 maart om 15u -vrijdag 15 maart om 19u30 en zondag 31 maart om 10u30.  

Schrijf je hier in voor een van de INFOMOMENTEN. Vul dit formulier in. 

Schrijf je hier in voor de zelfpluk van dit seizoen ( april 2023-maart 2024). Vul dit formulier in. 

Vrije zelfpluk aardbei en blauwe bes
zonder jaarabonnement

We bieden de mogelijkheid aan om ook zelf fruit te komen plukken.

Vanaf mei begint de aardbeienpluk

Blauwe bessen kan je plukken vanaf ongeveer eind juni

Je betaalt hierbij per geplukt gewicht. Meer info over de exacte plukuren staat op deze pagina bij de start van het plukseizoen. We hopen je te mogen verwelkomen!

 

 

 

 

oona plukt